Overzicht

age 8+ players 2 - 6 playtime 15
Nederlands

 

Inhoud

Party Bugs

78 kaarten (6 sets in verschillende kleuren met elk 13 kaarten met waarden 1 t/m 13)

1 gelijkspel-kaart

1 discobal

1 spiegel-kaart

spelregels

 

Beschrijving

Als het licht uitgaat, barst het feest los. Maar wie wil dansende kakkerlakken in zijn huis? Probeer het grootste ongedierte naar de buren te sturen. En als je toch twee “gasten” met hetzelfde kostuum hebt, vertrekken ze vrijwillig. Een swingend kaartspel dat iedereen de dansvloer op krijgt!

De kakkerlakken gaan tijdens het gekostumeerd bal helemaal los op de dansvloer. Speel je kaarten slim om kakkerlakken met de laagste waarde in je bezit te krijgen. Heb je 2 kaarten met dezelfde waarde, dan mag je beide kaarten afleggen. Aan het einde van het spel wint de speler met het laagste aantal punten.

 

Afbeeldingen

Party Bugs Party Bugs Party Bugs
 

Anderen over Party Bugs

"Dat hadden we nog niet gezien: een discobal als materiaal in een kaartspel. Ook personages als Harry Potter, Napoleon, Indiana Jones, Superman en Willem Tell spelen mee, of tenminste 13 kakkerlakken die in hun gestalte figureren op een verkleed bal.

Het spel verloopt vrij eenvoudig, en is dus snel geleerd. Elk van de maximaal 6 spelers krijgt een gelijke set van fantasierijk getekende kaarten, oplopend genummerd van 1 tot 13. Die leggen ze in een gedekte stapel voor zich. Eén kaart van elke speler komt naast de discobal open op de dansvloer te liggen; drie andere nemen ze op hand. Van die handkaarten kiest elke speler er één die gesloten op tafel wordt gelegd. Als iedereen heeft gekozen, worden de kaarten bekend gemaakt. Wie de laagste kaart koos, kiest als eerste een kaart van de dansvloer en legt die open voor zich; de anderen doen in volgorde hetzelfde. Omdat het er op aan komt om te eindigen met een zo laag mogelijke waarde aan kaarten, zal vaak de laagste kaart gekozen worden. Alleen wanneer een speler een kaart kan nemen met een waarde die hij eerder al verwierf, krijgt die wellicht de voorkeur. Veroverde kaarten met een gelijke waarde mogen immers opzij gelegd worden en hebben geen invloed meer op de eindscore. Een bijzondere rol is toebedeeld aan Elvis Presley, de partyking én nummer 13 in het spel. Wie immers die kaart uitspeelt, neemt alle kaarten van de dansvloer voor zich: soms een buitenkans om kaarten kwijt te spelen, vaak een streep door de rekening.

Je kan in Party Bugs proberen wat te plannen en vooruit te kijken, maar even vaak is het spel onvoorspelbaar en verrassend. Net dat maakt het tot een toegankelijk spel dat velen kan aanspreken en amuseren." www.speltafel.be

 

Ook aanbevolen

Sushi Go!