Overzicht

age 10+ players 2 - 4 playtime 30
Nederlands

 

Inhoud

Mercado

36 goederentegels

2 markttegels

4 buidels

140 houten munten

4 personagetegels

4 buidelhangers

18 privileges

15 zegels

1 startfiche

1 speelbord

4 scorestenen

spelregels

 

Beschrijving

Je bent een rijke burger met veel geld. Je hebt een buidel vol munten waar ook vals geld in terecht is gekomen. Nu wil je proberen om je aanzien in de samenleving te vergroten. Om dit te bereiken ga je naar de “markt van mooie dingen”. Verschillende marktkooplui bieden hier hun goederen aan: een gouden trofee, een elegante briefopener, een mooie klok… Maar andere welgestelde burgers hebben hetzelfde plan als jij. Daarom is het verstandig om nietalleen in waardevolle voorwerpen te investeren, maar ook in flesjes met verleidelijke geuren om je tegenstanders te benevelen om vervolgens zelf speciale voordelen te kunnen bemachtigen. Daarnaast kun je bij de marktopzichter en de muntenwisselaar privileges en jokermunten krijgen.

Nadat je iets hebt gekocht verplaats je jouw scoresteen op het reputatiespoor op het speelbord. Wanneer een speler opnieuw bij het startveld komt, wordt de huidige ronde uitgespeeld. Wie aan het einde van het spel de beste reputatie heeft, wint het spel.

 

Afbeeldingen

Mercado Mercado Mercado Mercado Mercado Mercado Mercado Mercado Mercado Mercado Mercado
 

Anderen over Mercado

"Mercado is een rechtlijnig spel, dat weinig vraagt van je strategische vermogen. Een groot deel van het spelverloop ligt verborgen in je geldbuidel, waar je iedere beurt 3 tot 5 muntjes uit mag trekken. Daardoor ben je flink aan het lot overgeleverd. Het feit dat je geld niet kwijt is als een tegenspeler je voor is, doet veel goed voor de gemoedsrust. De gemoederen kunnen hoog oplopen, maar het spel kan op ieder moment nog alle kanten op. Dat maakt het toegankelijk en leuk. Score: Mercado krijgt 8 van de 10 punten." https://www.coolesuggesties.nl/mercado-white-goblin-games/

 

Ook aanbevolen

Istanbul