Overzicht

age 8+ players 2-5 playtime 15
Nederlands

 

Inhoud

Illusion

98 kleurkaarten

12 pijlkaarten

spelregels

 

Beschrijving

Hoeveel kleuren zie je echt?

Kun je je ogen vertrouwen? Hoeveel kleuren zie je echt? Om deze  vragen gaat het in Illusion. De regels zijn eenvoudig, je kunt direct  beginnen. Klein tegen groot, jong tegen oud. Maar wie laat zich niet voor de gek houden? Wie heeft de scherpste blik? Een genadeloos spannende strijd!

Een uniek kaartspel waarbij gokken en optisch bedrog centraal staat.

Bepaal de positie van jouw kaart in de rij door te kijken naar de vlakvulling van een kleur op een kaart. Leg deze in de rij, zodat de vlakvulling op de kaarten van minder naar meer gaat.

Trek de keuze van de vorige speler(s) in twijfel en draai alle kaarten om. Op de achterkant staat het % vlakverdeling van elke kleur. Was het fout? Dan scoor jij een punt. Was het goed? Dan scoort de vorige speler een punt.

Doordat elke ronde een andere kleur centraal staat, zal geen spel hetzelfde zijn.

Iedereen kan meedoen, jong en oud! Eenvoudig, vlot en spannend!

 

Afbeeldingen

Illusion Illusion Illusion Illusion Illusion Illusion Illusion Illusion
 

Anderen over Illusion

"Dit is pas echt een lekker simpel en snel spel. Dankzij het feit dat je gewoon goed moet kijken en logisch moet nadenken maakt het een goed speelbaar spel voor jong en oud. Maar laat je niet in de maling nemen, er wordt flink gebruik gemaakt van optische illusies, waarbij sommige kleuren groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn! Het spel is snel uit te leggen en te spelen; daarbij zal het voor verhitte momenten kunnen zorgen. Gelukkig staat de uitkomst op de achterkant van de kaarten: ruimte voor discussies is er dus niet." https://www.coolesuggesties.nl/spel-recensie-illusion-white-goblin-games/

"Wij speelden de eerste spelletjes Illusion met plezier. Hoewel elke keer het spel weer anders is omdat je andere kaartcombinaties hebt, waren wij wel redelijk snel klaar met het spel. Misschien zijn wij gewoon heel erg goed in het spel… Dat kan natuurlijk. Al denk ik dat het meer ligt aan de moeilijkheidsgraad van het spel. We hadden het vrij vaak goed en alleen wanneer de percentages echt maar één of twee procent scheelden, slopen er soms foutjes in." http://www.wijtestenhet.nl/illusion-kun-jij-alle-kleuren-van-elkaar-onderscheiden-recensie/

 

Ook aanbevolen

The Mind