Overzicht

age 10+ players 2 playtime 25
Nederlands Frans Engels Duits

 

Inhoud

Claim

52 speelkaarten

2 overzichtskaarten

spelregels (NL – ENG –FR – DUI)

 

 

Video

 

Beschrijving

De koning is dood! Wat is er gebeurd? Niemand weet het, maar hij werd vanochtend met zijn hoofd in een wijnvat gevonden. Is het moord of was hij misschien erg dorstig? Hoe dan ook, de koning heeft geen erfgenamen, dus de vijf facties in het rijk moeten besluiten wie de nieuwe koning zal worden: word jij het of jouw tegenstander? Heb jij het wat nodig is om de facties van het rijk voor je te winnen?

CLAIM is een kaartspel voor een koninkrijk!

Een slagenspel voor twee spelers!

Een deck bestaande uit vijf facties (goblins, dwergen, zombies, dubbelgangers en ridders) met elk een speciale kracht.

In 2 etappes naar de overwining: win slagen in fase 1 en maak op die manier je deck voor fase 2 waarin om de punten wordt gestreden.

Prachtig en sfeervol artwork: alle 52 kaarten bevatten uniek artwork!

 

Afbeeldingen

Claim Claim Claim Claim Claim Claim Claim
 

Anderen over Claim

"Dit is echt een super leuk kaartspel, dat je eerst een keer voor de fun moet spelen voor je de diepere strategie ervan kunt ontdekken. Het lijkt namelijk heel eenvoudig, maar door de speciale vaardigheden van bepaalde facties kun je jezelf behoorlijk in de vingers snijden als je een verkeerde keuze maakt. Zo is het slim om in Fase 1 met Zombies te winnen (die gaan direct naar je Scorestapel) maar moet je in Fase 2 juist met Dwergen verliezen. Zo zijn er nog een paar andere tactieken die je kunt inzetten – alle uitzonderingen staan natuurlijk in de handleiding omschreven, maar ook op handige kaartjes die je binnen handbereik kunt houden. Het spel is overzichtelijk (2×13 beurten) en daarmee netjes afgebakend. De kaarten zijn leuk en fantasierijk getekend, wat een absoluut pluspunt is. Lekker cartoonesk, een tikje vreemd en wat meer bizar. Een geweldig spel voor 2 spelers! Score: Claim krijgt 9 van de 10 punten." https://www.coolesuggesties.nl/spel-recensie-claim-white-goblin-games/

 

Downloads

Spelregels: Duits
Spelregels: Engels
Spelregels: Frans
Spelregels: Nederlands

 

Ook aanbevolen

Crimson Crush