Overzicht

age 10+ players 2 - 4 playtime 40
Nederlands

 

Inhoud

Imhotep

120 stenen

5 bouwplaatsborden

1 scorebord

8 schiptegels

4 voorraadtegels

21 rondekaarten

34 marktkaarten

1 spelregels

 

Video

 

Awards

2016 - Spiel des Jahres - nominatie

2017 - Nederlandse Spellenprijs - nominatie

 

Uitbreiding(en)

Imhotep playmat Imhotep: De Gunst van de Farao (promo) Imhotep: De Weddenschap (promo) Imhotep: Een Nieuwe Dynastie Imhotep: Privéschepen (promo)
 

Beschrijving

Imhotep, de eerste en meest bekende architect van Egypte

Kun jij net als hem monumenten bouwen die eeuwen blijven staan? Je hebt schepen nodig om blokken steen te vervoeren naar de verschillende bouwplaatsen.

Maar je bent niet de enige die bepaalt waar de schepen met hun lading heen varen. Je tegenstanders hebben zo hun eigen plannen en proberen die van jou te dwarsbomen.

Er zal een heftige strijd ontstaan over de meest waardevolle ladingen met steen. Met tactisch vernuft en een vleugje geluk kun jij deze strijd winnen.

 

 

Afbeeldingen

Imhotep Imhotep Imhotep Imhotep Imhotep Imhotep
 

Anderen over Imhotep

"Imhotep is mij heel goed bevallen. Het is een lekker vlot, mooi uitgevoerd spel vol met wat de Duitsers zo mooi Schadenfreude noemen (plezier hebben om het ongeluk van een ander). In het spel ben je constant op zoek naar de balans tussen andere mensen pesten (door het varen met boten naar plekken waar ze niet willen zijn) en het helpen van jezelf (stenen plaatsen in een boot of een boot verplaatsen naar waar jij hem heel graag wilt hebben). Het spel komt het best uit de verf met drie of vier spelers omdat er dan wat meer te pesten valt. Gemeen zijn was nog nooit zo leuk." http://www.spellengek.nl/index.php/gameController/review/imhotep/Imhotep

"De conclusie is dat Phil Walker-Harding er weer in is geslaagd om een topper neer te zetten. Hij is echt een van mijn favoriete ontwerpers van de laatste tijd. Hij maakt spannende spellen, met eenvoudige mechanismen, die snel uit te leggen zijn en zonder een overdaad aan spelonderdelen. Wil je een leuk familiespel kun je altijd bij hem terecht." http://www.asaboardgamer.com/nl/recensie/imhotep-nl/

 

Ook aanbevolen

Sint Petersburg