Cacao: Diamante vanaf 26 maart in de winkels 24 March 2019

Het populaire legspel CACAO krijgt een 2e uitbreiding: DIAMANTE.

Cacao – Diamante bevat vier nieuwe uitbreidingsmodules voor Cacao : Edelsteenmijnen, Levensboom, Gunst van de keizer en Nieuwe stamleden.  Alle modules kunnen met elkaar gecombineerd worden of afzonderlijk worden gespeeld en zijn te combineren met de 1e uitbreiding Cacao – Chocolatl.

 

 

Later dit jaar: Rovers van de Noordzee 5 March 2019

Rovers van de Noordzee speelt zich af in het tijdperk van de Vikingen. De spelers zijn krijgers die indruk proberen te maken op de hoofdman door argeloze nederzettingen te overvallen. Er is roem te behalen in de strijd, zelfs al val je in de handen van de Walkuren! Stel een bemanning samen, sla voorraden in en reis naar het noorden om nederzettingen te plunderen. Maak daarbij goud, ijzer en vee buit. Verzamel je krijgers, het is tijd om te gaan plunderen!

 

 

Uitgelicht: Dobbelland 16 February 2019

In DOBBELLAND krijgt iedere speler een uniek speelbord waarop allemaal zeshoekige velden van verschillende kleuren aan elkaar hangen. Alle velden van dezelfde kleur die naast elkaar liggen vormen een gebied. Ook zijn er een aantal velden met een kruisje in de schatvelden. Om Dobbelland te winnen moet je als eerste ofwel negen schatvelden bereiken ofwel alle gebieden van dezelfde kleur aankruisen.

Nadat je de zes gekleurde dobbelstenen gegooid hebt, kies je een kleur. Ofwel kan je meteen het aantal velden in die kleur afkruisen, ofwel kan je met de dobbelstenen die je in een andere kleur hebt gegooid, opnieuw gooien in de hoop nogmaals je gewenste kleur te gooien. Zolang je die kleur blijft gooien, mag je blijven proberen om met de andere dobbelstenen te gooien, maar als je enkel kleuren gooit die je niet nodig hebt, is je beurt voorbij en moet je de velden in één gebied met de gekozen kleur op jouw speelbord aankruisen.

Hierbij moet je wel letten op twee belangrijke zaken: je wilt niet te veel dobbelstenen in de kleur die je nodig hebt om je gebied te vullen, want dan mag je niks aankruisen, en je tegenstanders mogen met de dobbelstenen die je op het einde van je beurt niet gebruikt, hun eigen velden aanvullen!

 

Archief